Det er muligt at fremstille egne SPARKlabs. Det behøver ikke være flotte SPARKlabs med mange sider. Men måske lige den øvelse, der gør at dine elever kommer hurtigt i gang, forstår tingene, eller måske den lille sjove øvelse, man kan nå, hvis der er 10 min tilbage af timen.
Der er rent teknisk ikke den store forskel på et eksperiment oprettet i SPARKvue eller på den håndholdte datalogger SPARK. I det begge gemmes i formatet spk.
Med SPARKvue og SPARKvue HD er det muligt at integrere baggrundsbilleder og dermed gøre dine SPARKlabs mere komplette med billeder, forklaringer, teori, spørgsmål og lign.
SPARKlabs fremstilles i en kombination af PowerPoint/Keynote og SPARKvue. Start med at hente en skabelon. Skabelonen er en PowerPoint/Keynote præsentation der indledes med en kort gennenmgang af, hvordan man bruger skabelonen.
Der er også en mappe med "knapper" dvs. de symboler fra programmet, som man evt. vil bruge i sin forklaring.
Se en videogennemgang for hvordan man udfærdiger SPARKlabs her.
og flere her (Bemærk videoerne er på engelsk)
Skabelonen indeholder mange sideskabeloner. Ideen er at man bruger disse skabeloner for at få sine præsentation til at matche sideopdelingen i SPARKvue.
Herefter opbygger man sin øvelse i PowerPoint/Keynote, måske med genbrug af undervisningsmateriale du allerede har fremstillet. Gem præsensationen dels i dens eget format (ppt/key) dels skal den gemmes/eksporteres, så hvert enkelt dias gemmes som et billede (png)
I SPARKvue kombinerer du dine billeder fra PowerPoint/Keynote med interaktive elementer i SPARKvue. Interaktive elementer er eksempelvis: graf, tabel, blok til at skrive i og lign.
Det er også her du på forhånd kan indstille målehastighed og lign. for den aktuelle sensor. Det er derfor nødvendigt at du har den aktuelle sensor tilsluttet din computer, når du færdiggør dit SPARKlab.
SPARKlab kan gemmes i to formater. SPARK eksperiment og SPARK eksperiment optimeret til SPARK SLS display (det vil sige den håndholdte SPARK). Vælges den sidste komprimeres alle billeder så de passer til den håndholdte datalogger.
Begge filformater hedder spk, så HUSK at gemme filerne i to forskellige mapper, da den sidste ellers vil overskrive det første.
Ipad og computer kan vise begge formater, men billederne står selvfølgelig flottest i den ukomprimerede form.